Sin categoría

A17 – Hemeroteques de diaris, bases de dades de cinema, Flickr (Maria Azcona i Alba Martín)

1. Hemeroteques de diaris

1.a. Compara el sistema de cerca de les hemeroteques de dos diaris (entenem per hemeroteca tant el buscador del diari com la secció anomenada “hemeroteca” si en té): un dels diaris ha de ser La Vanguardia i l’altre és d’elecció lliure. Segueix la següent fitxa, explicant per a cada diari la situació de cada element d’anàlisi:

Captura de pantalla 2015-05-07 a les 12.45.26

Considero que el diari Le Monde és millor ja que tens més operadors disponibles, et permet escollir si el que busques vols que estigui al títol o al text complet, pots buscar per autor i ordenar els resultats per articles més pertinents, i tot aixó ademés de les opcions que ja et dóna el diari La Vanguardia.

Captura de pantalla 2015-05-07 a les 12.23.31Captura de pantalla 2015-05-07 a les 12.35.53

1.b. Fes una mateixa cerca (o similar) en els dos diaris sobre un tema que tingui relació amb la temàtica del teu bloc. Indica l’equació de cerca, els filtres, el nombre de resultats obtinguts i selecciona i copia un resultat (títol, link i les primeres línies) obtingut a cada diari.

La Vanguardia: hem cercat la paraula clau “cortometraje” i hem trobat aquests resultats. No hem inclós cap filtre però hem fet la cerca des de l’1 de gener de 1881 fins a l’1 de gener d’aquest any.

«UNA PELÍCULA EMOCIONANTE, HERMOSA, ADMIRABLE.» Gilíes Jacob

PELÍCULA SELECCIONADA A CONCURSO POR EL FESTIVAL INTERNACIONAL DE CANNES Todos los públicos Además, estreno de «ALFONSO, EL FOTÓGRAFO», un cortometraje de excepcional valía.

http://hemeroteca.lavanguardia.com/preview/1983/05/24/pagina-43/33731172/pdf.html?search=cortometraje

HOY, VIERNES, TARDE Y NOCHE **> de la más’ ¿CASANOVA? ¿Quién es el divertida c ¿DON mepr réaciér ama i de iN? nte GENE W^LO ‘ ¿VALE del mi ER NTJ lio iNO?^ ?

http://hemeroteca.lavanguardia.com/preview/1983/05/24/pagina-43/33731172/pdf.html?search=cortometraje

¿COMO REACCIONARiASi •LE COLOCARAN EL SAMBENITO DE ((HOMBRE DIFERENTE»?

http://hemeroteca.lavanguardia.com/preview/1983/05/24/pagina-73/32903083/pdf.html?search=cortometraje

Le Monde: hem cercat la paraula “court-métrage” (curtmetratge) a tot el text i no només al títol, no hem posat autor, hem buscat publicacions desde fa un any i per data decreixent. Hem trobat 192 publicacions: http://www.lemonde.fr/recherche/?keywords=court-m%C3%A9trage&page_num=1&operator=and&exclude_keywords=&qt=recherche_texte_titre&author=&period=for_1_year&start_day=11&start_month=05&start_year=2014&end_day=12&end_month=05&end_year=2015&sort=desc

Captura de pantalla 2015-05-11 a les 19.19.19

Hem escollit el primer resultat, titulat « La Tête haute », d’Emmanuelle Bercot ouvrira le 68e Festival de Cannes. Aquest article parla de un nou curtmetratge que es presentarà al festival de Cannes que tracta d’un jove que cau a la delincuencia, intentat ser salvat per un jutge de nois i un educador.

Primeres línies:

Une fois n’est pas coutume, c’est par un film français, un film d’auteur, un film social, un film de femme, que s’ouvrira le 68e Festival de Cannes, le 13 mai. La Tête haute, d’Emmanuelle Bercot, suit le parcours d’un jeune garçon qui tombe dans la délinquance, tandis qu’une juge pour enfant et un éducateur s’évertuent à le sauver de sa condition. Année de trauma national oblige, Thierry Frémaux a choisi de déroger à la règle tacite qui réserve cette soirée de gala à des films spectaculaires, souvent américains… et pas nécessairement fulgurants sur le plan artistique – qu’on se souvienne de Grace de Monaco, en 2014, ou du Da Vinci Code, en 2006…

2. Bases de dades de cinema

Selecciona dues bases de dades de cinema i televisió (per exemple, IMDB i All Movie, o si vols, altres) i localitza la mateixa pel·lícula en cada base de dades (si pot ser, que tingui alguna relació amb la temàtica del teu blog).

A17a

A17

Compara les dues fonts, seguint el teu criteri. Com a exemple, pots comparar la informació que ofereixen (per exemple, l’argument de la pel·lícula, fitxa tècnica, els comentaris o crítiques…), apartats del web, sistemes de cerca, etc.

3. Flickr

a.Una fotografia per publicar al teu blog que tingui alguna relació amb la temàtica del blog. Captura de pantalla de la imatge i posa el link (url)

Captura de pantalla 2015-05-06 a les 18.54.53

Adorable 50s (Leica Summilux + Noctilux, Zeiss Otus + FE, SLR Magic HyperPrime CINE)

b. Imagina que treballes a una publicació digital comercial. Has de localitzar una imatge (sobre alguna temàtica relacionada amb el blog) para fer-la servir dins d’un vídeo.

A17c

Rodaje #WebDoc #ElcentroBTA

Anuncios
Estándar

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s