Sin categoría

A16- Wikipedia i INE (Maria Azcona, Aura Martí, Alba Martín, Helena Navarro i Pau Punseti)

1. Wikipedia

  • Cerca 1: Quentin Tarantino (caire internacional)

Català: https://ca.wikipedia.org/wiki/Quentin_Tarantino

Castellà: https://es.wikipedia.org/wiki/Quentin_Tarantino

Anglès: https://en.wikipedia.org/wiki/Quentin_Tarantino

– Quentin Tarantino és un director, productor, guionista i actor de fama mundial, i per això a aquestes tres llengües hi ha bastant informació sobre ell. No obstant això, observem que hi ha més informació en la pàgina en anglès, el que pot ser degut al fet que l’home és nord-americà i a què l’anglès és la llengua universal, parlada a quasi tot el món. Després segueix en quantitat d’informació sobre Tarantino, en la meva opinió, el castellà. Aquesta llengua pot tenir més informació que la catalana perquè el castellà és parlat a Espanya i a la major part d’Amèrica del Sud, el que fa que hi hagi més gent interessada per Quentin Tarantino que ho vulgui compartir a Wikipedia, i arribi a més gent.

  • Cerca 2: Premis Gaudí (caire local)

Català: http://ca.wikipedia.org/wiki/Premis_Gaud%C3%AD

Castellà: http://es.wikipedia.org/wiki/Premios_Gaud%C3%AD

Anglès:  http://en.wikipedia.org/wiki/Gaud%C3%AD_Awards

– Els Premis Gaudí són uns guardons que reconeixen les millors produccions cinematogràfiques catalanes de l’any i són atorgats per l’Acadèmia de Cinema Català. Per estrany que pugui semblar, els resultats de cerca demostren que la quantitat i la qualitat de la informació obtinguda en castellà és major que en qualsevol dels altres dos idiomes. Podria semblar que en tractar-se d’un esdeveniment català que té lloc a la ciutat de Barcelona la cerca en català hauria de ser més extensa, però el fet que la llengua castellana abasta més territori fa que es demandi més informació en aquest idioma. L’anglès és l’idioma internacional, però es tracta d’un esdeveniment tan local que no té importància per als països de parla anglesa.


2. INE

En el cas del nostre grup havíem de respondre a les preguntes número 4 i 6, i aquests són els resultats obtinguts després de fer la cerca per INE.

4- Per a la primera cerca hem entrat dins la base INE i ens hem dirigit a l’apartat de Societat, i dins d’aquesta hem obert l’apartat d’Oci i Cultura (igual que a la pregunta 6).

A16g

Després el que hem fet és buscar concretament el terme de Cinematografia.

A16h

Un cop obert hem escollit veure els principals resultats anuals, ja que és el que ens interessa.

A16i

Dins aquests resultats anuals hem escollit el primer link que ens ofereix la base de dades, ja que ens dóna la informació més completa que necessitem.

A16j

Un cop obert aquest resultat hem escollit els factors que necessitàvem per a obtenir els resultats desitjats.

A16k

I aquest ha estat el resultat:

A16

El resultat donat ha estat que tants milions de persones han vist pel·lícules de caire espanyol en els tres últims anys disponibles, i que el públic va crèixer notablement de l’any 2011 al 2012 però que després va patir un fort decreixement a l’any 2013.

6- Hem cercat el mateix que per a la pregunta 4.

A16g

Però en comptes de clicar sobre Cinematografia hem obert Mitjans de Comunicació, en el qual està inclosa la ràdio (juntament amb televisió i diaris).

A16f

Hem escollit també veure els resultats anuals.

A16e

En aquest cas, però, hem escollit aquest resultat obtingut ja que era el que més ens interessava en quant a respondre a la pregunta donada pel professor.

A16c

Després hem escollit els factors addients per a que donessin el resultat correcte.

A16b

I aquest ha sigut el resultat:

A16a

Es pot comprovar que la diferència entre homes i dones és gaire diferent ja que varien per una quantitat de 300 persones.

Anuncios
Estándar

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s