Sin categoría

A14- #Twitter (Alba Martín i Helena Navarro)

1. Cerques a Twitter: hem decidit fer una mateixa cerca amb una diferència; la primera l’hem realitzada a través de la cerca simple i la segona a través de la cerca avançada, més especialitzada. Més endavant comentarem els resultats i els mètodes de cerca que es poden emprar.

La primera cerca que hem realitzat amb el buscador de cerca simple ha sigut: Rajoy.

A14

Els resultats obtinguts amb aquest títol són variats. S’ha de destacar que els primers resultats que hem obtingut d’aquesta cerca són els més destacats, després si a tu t’interessa fer un tipus de cerca més concret hi ha una barra a la part esquerra de la web on t’ofereix tots els tipus de resultats que pots obtenir relacionats amb la cerca: si vols que només apareguin vídeos, notícies, fotografies, els perfils de Twitter creats amb aquest nom o d’on vols que t’apareguin els resultats, si dels perfils que segueixes o si vols que apareguin de tot arreu, sense una concreció.
El primer resultat és una notícia de El Mundo Today relacionada amb Rajoy. Té un caràcter més seriós ja que prové d’un perfil de Twitter que pertany a un mitjà de comunicació, com és el diari El Mundo, però en versió virtual. En canvi els altres resultats que ens apareixen són de perfils de Twitter corrents, és a dir, de persones de carrer. Aquests resultats contenen el nom de Rajoy dins el seu tweet i estan relacionats amb notícies sobre aquest.

La segona cerca que hem realitzat ha sigut la mateixa però utilitzant la cerca avançada.

A14aa

A14b

Dins la cerca avançada hi ha molts paràmetres que es poden usar a l’hora de buscar, com es pot comprovar amb les dues captures de pantalla damunt d’aquestes línies. Com nosaltres buscàvem fer una cerca molt generalitzada per provar com funciona la cerca de Twitter, no hem omplert tots els paràmetres disponibles perquè no ens era necessari.  Així que aquests són els resultats que hem obtingut:

A14c

A14d

Primer trobem la mateixa notícia que hem trobat amb la cerca simple, i després trobem una altra de “The Economist” en versió espanyola, així que els dos primers resultats són notícies de perfils de mitjans de comunicació. Després d’aquests resultats trobem el perfil de Twitter verificat del president d’España Rajoy. A sota d’aquest perfil trobem els vídeos i fotografies més representatives o més actuals penjades a la web d’aquest.


2. Crear llistes: per crear una llista hem de clicar sobre l’icona del nostre perfil i clicar a sobre de llistes (destacat en color groc)

A14e

Una vegada hem obert la pàgina de llistes de Twitter cliquem sobre “Crear nueva lista” (destacat en color groc)

A14f

A14g

A14h

Un cop creada la llista hem començat a buscar perfils els quals ens poden interessar per a la nostra llista sobre actualitat. Al buscar els perfils que voliem afegir a la nostra llista d’actualitat hem hagut de fer dos passos molt senzills. El primer: buscar al cercador el nom del perfil que estem buscant (el tick -V- al costat del perfil significa que està verificat i que és el perfil vertader).

A14l

El segon pas ha sigut obrir el perfil trobat i, al costat del botó de Seguir, clicar sobre el botó de configuració (que està a l’esquerra del botó Seguir, destacat en color groc) i afegir a la llista desitjada.

A14j

A14k

I així amb tots els perfils desitjats. Aquest ha sigut el resultat de la llista:

A14i

Hem seleccionat per a aquesta llista una sèrie de perfils de Twitter de mitjans de comunicació, com pot ser ElPeriódico (en català i en castellà), ElMundoToday (versió digital del diari El Mundo), Barack Obama i Michelle Obama (el president d’EEUU i la primera dama d’EEUU).

A14m


3. Monitoritzar: per a aquesta part de la pràctica sobre Twitter hem obert un perfil a Hootsuite, des d’on podem monitoritzar tots els nostres moviments des d’aquesta eina.

Un cop creat el perfil hem obert un parell de pestañas on es pot veure les llistes obertes (en columnes) i l’inici de les persones a les qual seguim des d’aquest perfil. A la segona pestaña hem afegit cerces de joves actors els quals podrien servir-nos per a algun curt.

 A14n

Personalment Hootsuite és una eina de treball que pot funcionar prou bé per a la gent que sàpiga gestionar-la i que necessiti monitoritzar gairebé totes les seves activitats (cerques, llistes, notícies interessants, etc) en cas de tenir-ne moltes i no saber com gestionar-les. Per a nosaltres, que només hem hagut de crear un parell de columnes i començar a fer-la servir no ens ha sigut molt útil, però esperem que de cara a un futur la necessitem i poguem gestionar-la com cal.


4. Publicar a Twitter


Activitat extra

Anuncios
Estándar

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s