Sin categoría

A0 ~ Valoració d’una pàgina web: cortos.com (Aura Martí)

Cortos.com és una base de dades de curtmetratges. Hi podem trobar un nombre elevat de curts de tots els temes i a més a més, informació relacionada amb el món audiovisual.

Al menú superior hi trobem una sèrie de pestanyes. La primera i on ens trobem al obrir la web és “Home”. Aquí hi trobem una capçalera amb un vídeo destacat, tots els curts i un resum sobre notícies i ajuts i subvencions.

A la segona pestanya, “Cortos”, hi tornem a trobar la mateixa capçalera i tots els curts però aquest cop podem fer una busca específica segons any, gènere, realitzador i país.

També hi ha una pestanya sobre “Festivales” on també podem buscar segons país, temàtica i data.

A “Noticias” hi trobem tot un llistat de notícies relacionades amb el tema.

A la pestanya de “Directorios” hi trobem enllaços a diferents pàgines amb informació de cursos i universitats. “Publicidad” és un enllaç trencat i una última pestanya que es diu “Contacto”.

A la pestanya de “Contacto” que trobem al menú superior s’hi troba a disposició un mail per a fer consultes i enviar curts, però això és tot sobre l’autoria. No hi ha cap nom d’empresa ni cap número de telèfon

Respecte a la qualitat del contingut, l’abast de la temàtica és ampli però especialitzat. Sempre té relació amb el món audiovisual però podem trobar-hi curtmetratges, informació sobre concursos, festivals, cursos, universitats i ajuts i subvencions. Tot i tenir un abast tan ampli, no perd coherència. La qüestió és que a les diferents pestanyes s’hi repeteix la informació. “Home” és airebé igual que “Cortos” amb la diferència que a la segona es pot buscar un curt segons diferents paràmetres i a la primera hi ha informació sobre noticies i ajuts i subvencions, que d’altra banda ja trobem a “Noticias” i “Directorios” respectivament.

El problema i major defecte d’aquesta pàgina web és que la primera publicació va ser emesa el juny de 2010 i l’última actualització és d’octubre del 2012 i per tant només té una vida de dos anys i tota informació ha quedat obsoleta. També hi havia una app per a mòbils a disposició que ja no es troba en servei.

Tot i això, la pàgina és útil perquè els curtmetratges segueixen penjats, i encara que tinguin tres anys, poden servir d’ajuda igualment.

Segons els aspectes formals d’organització i facilitat d’accés es pot dir que la poca lletra que hi ha es fa carregosa de llegir, ja que és blanca i vermella sobre fons negre.

La pàgina web no proporciona facilitats per a persones amb discapacitats.

La informació la trobem organitzada en les diferents pestanyes del menú superior, però està repetida en les diferents seccions.

Com ja he comentat anteriorment, hi han diferents formes de buscar el contingut, a més a més d’un cercador en el menú superior.

 

 

 

 

 

Anuncios
Estándar

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s