Sin categoría

Pau Punseti, Maria Azcona, Aura Martí, Alba Martín, Helena Navarro

A10 – Gestió de la informació 2014-15  

Javier Guallar

2a part: exercici de grup avaluable (0,5% del total). Publicar al blog abans del 8 d’abril

CAS 1: Estudiants de Cinema i Televisió de Blanquerna han de realitzar un documental sobre la immigració a Barcelona des de l’any 1964 fins a l’actualitat.

 

Hem escollit el primer cas perquè creiem que un grup d’estudiants immigrants, ja que els pot ser més difícil obtenir informació sobre aquest tema que a un grup de professionals que tenen una llarga trajectòria d’experiència.

Per fer la cerca d’informació sobre aquest tema hem utilitzat la Cerca Avançada de Google. Creiem que per uns estudiants és una molt bona eina que els pot ser de gran ajuda, i apart, poden obtenir molta informació diferent a través d’Internet. Informació que potser des d’altres llocs no podrien accedir o no els hi deixarien consultar pel fet de ser estudiants.

En aquest cas hem fet la següent cerca avançada a Google:

Captura de pantalla 2015-04-08 a les 10.58.06

Després de fer la cerca hem obtingut aquests resultats (a la fotografia només mostrem els primers):

Captura de pantalla 2015-04-08 a les 10.58.37

El resultat que hem seleccionat de la cerca que hem obtingut és el següent:

Títol: [PDF]Immigració i serveis sanitaris a la ciutat de Barcelona

URL:http://www.aspb.cat/quefem/docs/Immigracio.pdf

En aquest cas hem escollit aquest resultat. L’enllaç ens porta a un document pdf on hi podem trobar informació sobre l’evolució de la població de nacionalitat estrangera a Barcelona, que és el que ens interessa, entre d’altres informacions de valor.

El procés que hem seguit per arribar a aquesta cerca és el següent:

  • Primer de tot hem escollit les paraules claus (Barcelona i Immigració) que creiem adients per introduir a la cerca avançada de Google per tal d’acotar molt més la cerca i intentar obtenir resultats de més qualitat.

Apart també a la cerca avançada de Google a l’opció de número hi hem possat les dates que ens interessen per la nostra cerca, que van des de 1964 fins a 2015.

 

  • Un cop hem col·locat tota la informació que hem trobat necessària per fer la nostra cerca avançada, hem realitzat la cerca i després hem escollit el resultat que hem trobat més adient ala cerca que hem fet i a la informació que necessitem.

 

La valoració que fem dels resultats obtinguts en general es prou bona ja que hem trobat informació de diferents fonts fiables com poden ser l’Ajuntament de Barcelona o l’Idescat. Hem trobat diferents classes de documents, com poden ser pdf, o també diferents pàgines web que ens han servit.

Tot i la qualitat de la informació obtinguda, un cosa que creiem que no s’ha realitzat bé a la cerca és el tema de les dates, ja que hem possat que busqui informació des de 1964 a 2015 i majoritàriament, les dates que ens surten en les fonts obtingudes són del 2000.

En general en fem una bona valoració dels resultats obtinguts en la cerca avançada, tot i que no hem trobat informació exacta del que estàvem buscant.

En aquest cas hem fet la següent cerca simple a Google i hem obtingut aquests resultats:

Captura de pantalla 2015-04-08 a les 10.55.34

El procés que hem seguit per realitzar la cerca simple és buscar, igual que a la cerca avançada, aquelles paraules claus que crèiem necessàries per trobar la informació i a través d’operadors booleans hem realitzat la cerca adequada. Apart també hi hem introduït unes dates, les quals ens agradaria trobar informació entre aquestes.

La valoració que en fem dels resultats obtinguts és molt semblant a la que hem fet en la cerca avançada de Google anteriorment. Els resultats obtinguts són bastant semblants. Els tres primers resultats que ens surten, són iguals que a la cerca avançada de Google, però els dos següent resultats són diferents i potser no ens servirien tant com els tres primers.

En general la valoració també és bona tot i que creiem que la cerca no és tant específica com la cerca avançada que hem fet primer. Igual que ens ha passat a la cerca avançada les dates que hem introduït no han servit gaire, ja que molta informació és dels anys 2000.

Anuncios
Estándar

5 comentarios en “Pau Punseti, Maria Azcona, Aura Martí, Alba Martín, Helena Navarro

  1. Pingback: Valoració activitats i assigantura – Pau Punseti | ¿Cómo hacer un cortometraje?

  2. Pingback: ¿Cómo hacer un cortometraje?

  3. Pingback: Valoració activitats i assignatura – Maria Azcona | ¿Cómo hacer un cortometraje?

  4. Pingback: Alba Martín- Valoració del curs | ¿Cómo hacer un cortometraje?

  5. Pingback: Helena Navarro | ¿Cómo hacer un cortometraje?

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s