Sin categoría

A01 – Gestió de la Informació – Pau Punseti i Maria Azcona

A01 – Gestió de la Informació – Pau Punseti i Maria Azcona

  1. Posa un exemple de permanència de la tradició oral en l’actualitat i justifica la teva elecció

En aquest cas trobem adient i un clar exemple de permanència de la tradició oral en l’actualitat, les misses que es realitzen avui en dia a les esglésies.

Hem escollit aquest exemple perquè des de fa molts segles que està vigent i avui en dia encara la podem trobar a les nostres societat.

Creiem que aquest exemple mostra perfectament la idea de la tradició oral, ja que, a les misses només hi ha una sola persona, el capellà, que mitjançant la paraula, la tradició oral, intenta convèncer o si més no, intenta transmetre un missatge a els creients.

 

  1. A partir de l’Informe: “Sociedad de la Información España 2014” de Telefónica 

            – Posa un titular al vídeo de l’informe, tria dues dades de les que apareixen i les comentes, donant la teva opinió.

  • Titular: Telefònica i la seva riquesa en dades
  • Augment fibra òptica: una de les dades que hem escollit és l’augment de la implementació de la fibra òptica. Cada vegada més necessitem més MB (megabytes) en temes informàtics per navegar i per tant necessitem més velocitat a l’hora de navegar. La fibra òptica ens ofereix una major velocitat que la “banda ancha” i per tant per això cada cop més els habitatges disposen de fibra òptica tot i que és un procés lent perquè es molt més difícil de gestionar.
  • Smartpones: Una altra dada que hem escollit són els Smartphones. Tal i com diu en el vídeo hi ha un creixement de l’ús dels Smartphone a les societats actuals. Cada cop l’utilitzem més, ja sigui per cercar coses a Internet, perquè des del telèfon mòbil és molt més fàcil accedir-hi, no necessites un ordinador i ara a la majoria de telèfons mòbils tens una tarifa plana d’Internet, la qual permet conectar-t’hi.

També han augmentat les aplicacions per telèfons mòbils que ens ajuden a organitzar-nos millor o a fer-nos, per dir-ho              d’alguna manera, la vida més fàcil. Aplicacions per fer exercici, per cuinar, per controlar-nos els apats etc. Relacionat                amb les aplicacions també hi ha un creixement en les connexions del nostre Smartphone amb altres dispositius com pot            ser la televisió, les tauletes i els ordinadors.

En general, hi ha un alt creixement de l’ús dels Smarphone ja que en un dispositiu tant petit i que portem sempre a sobre,          disposem de centenars d’aplicacions i centenars d’ajudes que en altres dispositius potser no podem tenir.

  1. Analitza el vídeo Information/R/Evolution.

– Identifica tots els serveis i productes que puguis i fes una descripció bàsica de cadascú. Exemple: Wikipedia és …

– Google, portal d’internet per cercar informació, on també pots disposar de molts altres serveis com pot ser el famós Gmail i les seves altres aplicacions relaciones amb el Gmail (Drive, Blog, Google+, Calendari, Sites, etc).

– Yahoo, és un portal d’internet, com Google, per cercar informació el qual també disposa de correu electrònic i un portal Web, a banda d’altres serveis.

– Blog, és un dirari interactiu personal. Té la mateixa idea que un diari personal, cada entrada té una data de publicació de manera que tot està molt ben organitzat.

– Wikipedia, és una enciclopèdia virtual on tothom pot aportar la seva informació per intentar millorar el contingut d’aquesta.

– Diigo, és un sistema de gestió d’informació personal, basat en el concepte de “núvol”. Hi pots incloure marcadors web, blocs de notes, “post-it”, arxius d’imatge i documents, com també seleccions de documents destacats.

– Everything is miscellaneous, és un blog creat per discutir les qüestions que es tracten en un llibre que es diu “Everything is miscellaneous” de l’any 2007.

– Youtube, és un lloc web en el qual els usuaris poden pujar i compartir vídeos.

– Posa un titular a aquest vídeo i fes un comentari o valoració personal

– Titular: La revolució de la informació

En aquest vídeo podem veure clarament l’evolució que s’ha fet en el camp de la gestió de la informació. Actualment amb un segon podem disposar de molts punts de vista diferents, d’una sola informació gràcies a Internet.

Internet a revolucionat el camp de la gestió de la informació. Disposem de molts bons mitjans web que ens proporcionen informació però també disposem de molta informació escombraria.

Anuncios
Estándar

2 comentarios en “A01 – Gestió de la Informació – Pau Punseti i Maria Azcona

  1. Pingback: Valoració activitats i assigantura – Pau Punseti | ¿Cómo hacer un cortometraje?

  2. Pingback: Valoració activitats i assignatura – Maria Azcona | ¿Cómo hacer un cortometraje?

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s